5. april 2020
Den karakteristiske betonfacade fjernes og erstattes med mere isolering. Privatfoto
Den karakteristiske betonfacade fjernes og erstattes med mere isolering. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bo-Vest og det store eksperiment

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bo-Vest og det store eksperiment
Albertslund Posten - 20. marts 2020 kl. 05:37
Af Benny Klausen, Galgebakken Vester 8-3A
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bo-Vest er gået i gang med at omdanne Galgebakken til et forsøgsbyggeri.
Det første ombyggede prøvehus skal vise om ekstra meget isolering af facader og tag kan opveje at gulvet, med gulvvarme, ikke isoleres mod kælderen.
Hvis Albertslund kommune giver dispentation fra bygningsreglementet, til denne mærkværdige konstruktion, betyder det at beboerne i Galgebakken i al fremtid skal betale for opvarmning af krybekælderen.
Men det store eksperiment er sat i gang på et fejlagtigt grundlag.
I beregningerne, som skulle afdække mulighed for skimmelvækst, var gulvvarmens temperatur på undersiden af gulvbrædderne ikke medtaget, hvilket blev afgørende i resultatet.
Efter der var gjort indsigelse over den beregningsmetode, blev gulvvarmen indregnet og Bo-Vests argumentation for det store eksperiment forduftede.
Men fakta oplysninger betyder ikke noget for Bo-Vest.
Bo-Vest vil, på trods af disse oplysninger, ændre kælderen til en "varm ventileret krybekælder med jordgulv".
Derfor laves der gulvvarme uden isolering.
Bo-Vest har ikke på noget tidspunkt accepteret at Galgebakken er bygget med en "kold ventileret krybekælder med jordgulv", og at den skal forblive kold.
Landsbyggefonden giver ikke tilskud til en ændring af kælderen fra kold til varm, og det betyder at vi selv skal betale for hele ombygningen.
Bo-Vest argumenterer mod det fremsatte forslag, om isolering af loftet i kælderen for at undgå varmetab, da det vil betyde "at der bliver koldt i kælderen".
Det udsagn lader jeg blive stående.

arrow Læs også: DEBAT: Bo-Vest renoverer så bæredygtigt som muligt

KONTAKT OS