5. december 2020
"På trods af corona, fugleinfluenza og alt andet livsødelæggende håber vi, at kunne mødes, tænde et lys i mørket og ønske hinanden en glædelig jul", siger sognepræst Marianne N. Kirstensen. Arkivfoto
"På trods af corona, fugleinfluenza og alt andet livsødelæggende håber vi, at kunne mødes, tænde et lys i mørket og ønske hinanden en glædelig jul", siger sognepræst Marianne N. Kirstensen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona betyder anderledes gudstjenester i julen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona betyder anderledes gudstjenester i julen

Coronakrav gør, at der ikke kan samles så mange mennesker til de populære julegudstjenester, som der normalt gør

Albertslund Posten - 22. november 2020 kl. 07:01
Af Jørgen Brieghel

Vi tæller adventsøndagene op til jul og kalenderdagene op til juleaften, men i år bliver det en nedtælling til den store julefest.

"Normalt tæller vi 400 mennesker i Herstedvester Kirke juleaften. Det er noget af en optælling, den overgår de store konfirmationsdage, men i år bliver vi nødt til at tælle ned. Det er ærligt; men det eneste rigtige juleaften er fortsat at holde afstandskrav, som vi har gjort det længe. Vi prøver at undgå at alt for mange samles og smitterisikoen øges.", fortæller sognepræst Marianne N. Kristensen, Herstedvester Kirke.

Derfor er der tilmelding til julegudstjenesterne juleaften kl. 13, 14, 15 og 16 i Herstedvester Kirke.

Man tilmelder sig på hjemmesiden www.herstedvesterkirke.dk Tilmeldingen åbner 1. søndag i advent kl. 12.0.
"Vi har ni bænke i anvendelse til gudstjenester og kirkelige handlinger. Syv af dem lanceres juleaften som familiebænke, hvor der kan sidde op til fem personer, som har nær dagligt kontakt. To af bænkene lanceres til enlige med to personer på hver", siger Marianne N. Kristensen.

Men juleaften er ikke den eneste gudstjeneste i julen, der er også den 25., den 26. og den 27. december alle dage kl. 10.00. Nytårsdag og sidst helligtrekonger søndag den 3. januar.

"Juletiden begynder fra den 25. december og strækker sig 12 dage frem til helligtrekonger. I mellemdagene er der rig lejlighed til at gå til gudstjeneste og synge mange af de dejlige kendte julesalmer. Så på trods af corona, fugleinfluenza og alt andet livsødelæggende håber vi, at kunne mødes, tænde et lys i mørket og ønske hinanden en glædelig jul. Foreløbig rigtig god advent", lyder det fra sognepræsten.


KONTAKT OS

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?