27. oktober 2020
Albertshøj etape 3 skal opføres ved Stationstorvet. Visualiseringen er ikke udtryk for, at lige præcis sådan kommer den nye bygning til at se ud.
Albertshøj etape 3 skal opføres ved Stationstorvet. Visualiseringen er ikke udtryk for, at lige præcis sådan kommer den nye bygning til at se ud.
Foto: AK 83 arkitekter A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Casa skal stå for byggeriet af Albertshøj 3

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Casa skal stå for byggeriet af Albertshøj 3

Et skridt nærmere byggeriet af almene ældreboliger og erhvervslejemål på Stationstorvet i Albertslund Centrum

Opdateret 16. oktober 2020 kl. 08:13
Albertslund Posten - 16. oktober 2020 kl. 06:07
Af Jørgen Brieghel

Byggeriet af ældreboliger og erhvervslejemål i et nyt tårn på Stationstorvet i Albertslund Centrum er kommet et skridt videre.
Det bliver Casa Entreprise A/S der skal stå for byggeriet af Albertshøj 3. Byggeriet har været i udbud, og der er kommet to bud. Casa's tilbud er tæt ved de økonomiske rammer i Skema A, som Kommunalbestyrelsen vedtog i april. Derfor er der indgået en kontrakt med Casa A/S - på betingelse af, at sagen godkendes af kommunalbestyrelsen. Det sker formentlig på mødet i november.

Det skal bygges

Sagen gennemføres i et bygherrefællesskab med Citycon, som ejer Albertslund Centrum.
Byggeriet finder sted, hvor tidligere Menu lå på Stationstorvet (i dag er der kræmmer-butik på stedet) og kædes sammen med det nuværende Albertshøj.
På grunden skal opføres privat erhverv og almene ældreboliger med tilhørende kommunale servicefunktioner. Der skal opføres i alt 56 almene ældreboliger, heraf 36 boliger særligt indrettet til demente (niveau 3-5) og 20 ældreboliger opført i et tårn (niveau 6-10).

Huslejerne godkendes

Det er aftalt, at Albertslund Kommune står for opførelsen af hele byggeriet. Efter aflevering er Citycon forpligtet til at købe ejerlejlighed 2. Desuden har Albertslund Kommune forpligtet sig til at leje kontorlejemålet af Citycon.
Kommunalbestyrelsen skal på sit kommende møde godkende det såkaldte skema B, der gør byggeriet muligt.
Samtidig skal man godkende huslejerne for de almene ældre-/plejeboliger. De bliver på 6.965 kr. for plejeboligerne, som er på 64,9 m2 og 7.162 kr. for ældreboligerne, som er på 66,8 m2. Ifølge tidsplanen kan byggeriet starte i august 2021 og afsluttes inden årsskiftet 2022.


KONTAKT OS

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?