4. august 2020
Biblioteket er en af de kulturinstitutioner, der rammes af besparelserne.
Biblioteket er en af de kulturinstitutioner, der rammes af besparelserne.
Foto: Jørgen Brieghel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budgethammeren rammer nu: Besparelser på stadion, bibliotek, musikskole og ridecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budgethammeren rammer nu: Besparelser på stadion, bibliotek, musikskole og ridecenter

Kortere åbningstider, færre begivenheder, færre tilbud, højere priser - og lukning af biblioteket i Hedemarken. Det er nogle af de tiltag, der skal føres ud i livet

Opdateret 20. januar 2020 kl. 11:16
Albertslund Posten - 15. januar 2020 kl. 05:41
Af Jørgen Brieghel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Budgethammeren rammer nu. På årets første møde i kultur- og fritidsudvalget skal politikerne tage stilling til en række besparelser på kulturområdet. Besparelser, som er en del af det budgetforlig, der i efteråret blev indgået af S, SF og Rad.

arrow Læs også: Alternativet: De svagest stillede skal også have råd til kultur
Stadion skal spare

Albertslund Idrætsanlæg skal spare 1 mio. kr. fra 2020. Det skal ske ved at indskrænke åbningstiderne på stadion og i Svøm & Fitness samt ved at ændre åbningstiderne og droppe events i Badesøen.
Åbningstiderne bliver afkortet morgen med en halv time og aften med en time. I Svøm & Fitness kortes med en time sidst på dagen i svømmehallen. I fitnesscentret åbnes først halvanden time senere, og der lukkes en time tidligere end i dag. Badesøen vil fremover åbne en halv time senere. Eventsene Onsdagsgrill og Badesø Jazz afskaffes.
Der ændres desuden i plejen af udendørs faciliteter og spares på personaletiltag som personalekurser og videreuddannelse.

Biblioteket skal spare

Bibliotekets skal spare 1 mio. kr. i 2020 stigende til 2 mio. kr. i 2021. Der skal spares på driften og ved at lukke Bibliotek- og Medborgercenter Hedemarken med årets udgang.
Besparelserne bliver bl.a. tvungen tidsbestilling i Borgerservice, så ressourcerne kan udnyttes bedst muligt. Samtidig skæres 12 timer af åbningstiden i Borgerservice. Den nye åbningstid i Borgerservice bliver mandag og torsdag kl. 10-18, tirsdag og onsdag kl. 10-15, fredag kl. 10-14.
Bibliotekets åbningstid generelt kortes også. De nye åbningstider bliver: mandag – torsdag kl. 10-18, fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 10-14.
Desuden er der sket justeringer internt på Biblioteket. Der er reduceret i ledelsen, og der bliver skabt mere effektive betjeningsmodeller i betjeningstiden.
Og så sker der ændringer i åbningstiderne for biblioteket i Hedemarken, så de bliver: Mandag, onsdag og torsdag kl. 11-17, tirsdag kl. 9-14 og lukket fredag, lørdag og søndag. Filialen nedlægges helt 31. december.

Taksterne skal stige

Det er også besluttet i budgetaftalen, at der skal ske takststigninger på Albertslund Musikskole på 200.000 kr., Albertslund Ridecenter på 100.000 kr. og Albertslund Idrætsanlæg på 600.000 kr. fordelt på Fitnesscentret med 200.000 kr. og Badesøen med 400.000 kr.
I arbejdet med at fastsætte de nye takster er der forsøgt at tage hensyn til, at medlemmer og besøgende fortsat vil benytte tilbuddene på kultur- & fritidsinstitutionerne. Desuden er der blevet taget hensyn til, at albertslunderne skal betale relativt mindre, hvor det kan lade sig gøre. I
Albertslund Kommunes tilbud er stadig billigere eller matcher omegnskommunernes takster, skriver kommunens administration i indstillingen til sagen.
Samtidig med takststigningerne foreslås der et prisfald i sæsonkort for nogle grupper på Badesøen samt for overbygningsorkestrene på Albertslund Musikskole.

Se forslagene

Alle forslagene kan ses på kommunens hjemmeside.
Efter behandling i fritids- og kulturudvalget skal sagerne behandles af kommunalbestyrelsen. Formentlig allerede på mødet i februar.


KONTAKT OS

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?