21. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester om vederlags-sag: Revisionen skal nok holde øje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester om vederlags-sag: Revisionen skal nok holde øje

Det er meget beklageligt, sagde Steen Christiansen på kommunalbestyrelsens møde, hvor han afviste at der skulle være grund til bekymring for lignende fejl

Albertslund Posten - 13. maj 2021 kl. 07:03
Af Finn Due Larsen

"Det er en meget beklagelig fejl, som selvfølgelig ikke må ske."

arrow Læs også: Koks i lønningerne: Har udbetalt for meget til politikere

Med de ord indledte borgmester Steen Christiansen (Soc.) behandlingen af sagen om de for høje vederlag, da kommunalbestyrelsen holdt møde tirsdag aften.

Som vi omtaler i AP i denne uge har fem suppleanter, der var indkaldt i en orlovsperiode, ved en fejl fået udbetalt for høje vederlag for deres indsats.

Det har udløst bekymring for, om kommunen også i andre sammenhænge har lavet fejl med lønudbetalingerne. Det afviste kommunaldirektør Jette Runchel i AP, og fra borgmesteren blev de samme toner slået an.

"Udbetaling af vederlag gennemgås hvert år af revisionen. Der burde ikke ligge noget i de foregående år", sagde Steen Christiansen.

Han lod forstå, at der følges op på sagen, og at der skal ses på en ny procedure. Her vil Økonomiudvalget få en orientering på et tidspunkt.

Det var der tilfredshed med fra flere sider på det virtuelle møde. Ligesom der også var gensidig ros for at alle fem suppleanter, der er fra hver sit parti, har betalt pengene tilbage.'

Kritik af processen

Men der lød også kritik af kommunens håndtering af sagen. Tina B. Nielsen (DF) undrede sig over processen efter fejlen var opdaget.

Hun forklarede, at da hun fik orienteringen om fejlen, blev hun ikke spurgt, om hun ville betale pengene tilbage.

"Hvad med de fejl, der er sket i 2017 og 2018? Jeg synes det er lemfældigt, at man ikke beder folk om at betale tilbage."

Hun undrede sig samtidig over, at sagen blev sendt til vurdering i Kommunernes Landsforening (KL), blev hun og de øvrige suppleanter ikke involveret.

Til det svarede Steen Christiansen, at der ved henvendelsen ikke var involveret konkrete navne og personer.

"Det er en principiel forespørgsel til KL", sagde han.

arrow Kommunaldirektør om løn-koks: En alvorlig fejl
08. maj 2021 kl. 06:08 Opdateret: kl. 17:04

KONTAKT OS

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?