29. september 2020
"Det handler  meget om, at borgere og familier ikke har fået den hjælp de har brug for og ret til", siger Bjarke Juul, formand for DH-Albertslund. Arkivfoto.
"Det handler meget om, at borgere og familier ikke har fået den hjælp de har brug for og ret til", siger Bjarke Juul, formand for DH-Albertslund. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgere er gået sammen om nødråb: Brug for større indsats for handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere er gået sammen om nødråb: Brug for større indsats for handicappede

Også i Albertslund får kommunen en opfordring fra "En million stemmer" om mere hjælp til familier og psykisk sårbare

Albertslund Posten - 07. august 2020 kl. 08:53
Af Finn Due Larsen

"Kære medlemmer af Albertslunds kommunalbestyrelse. Vi håber, at I vil prioritere mennesker med handicap og psykisk sårbarhed, når I skal forhandle om næste års budget."

arrow Læs også: DEBAT: Kære kommune - I kan være med til at gøre en forskel

Sådan lyder det i en henvendelse til politikerne i Albertslund, fra en borgergruppe der kalder sig "En million stemmer". Også mange andre kommuner får en lignende henvendelse i denne tid.

I brevet fra "En million stemmer" peges der på tre vigtige områder, som formuleres på denne måde:

"1. Den manglende hjælp til børnefamilier og psykiske sårbare personer. 2. Hvorfor er det, at vi mere end 10 år efter at FN-konventionen blev ratificeret stadig ikke kan se, at det er noget kommunen arbejder med at få indarbejdet i kommunens daglige arbejde i forvaltningen og blandt Jer politikere. 3. Hvis I ikke mener I kan løfte opgaven - så fortæl det til regeringen."

Også et problem her

Videre i brevet, som er underskrevet på vegne af "En million stemmer" af Monica Lylloff, står der blandt andet:

"De besparelser, som finder sted i alle landets kommuner, handler ikke bare om tal. Bag tallene gemmer sig mennesker - hele familier - der bliver ramt. Der er tale om menneskers liv, der ikke kan hænge sammen. Mennesker, der ikke kan få helt basal hjælp, så de kan føle sig som en værdig del af vores fælles samfund. Mennesker, der ikke selv kan bestemme, hvor de vil bo. Børn, der bliver nægtet et egnet skoletilbud."

I Danske Handicaporganisationer (DH) i Albertslund bakker man op om henvendelsen:

"Det handler meget om, at borgere og familier ikke har fået den hjælp de har brug for og ret til. Det har stået på i længere tid", siger formand Bjarke Juul.

"Det er et faktum, at mange børnefamilier har så stor forsinkelse på deres sager, så det ender med klager. Det er også et problem her i Albertslund. Der er brug for at man ikke skal være jurist for at kunne tale sin sag overfor kommunen."

Du kan læse hele henvendelsen til kommunerne som debatindlæg her på www.sn.dk/albertslund.


KONTAKT OS

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?