28. maj 2020
Elisabeth Arendt er ude med sin nye bog. Privatfoto
Elisabeth Arendt er ude med sin nye bog. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bogdebut: Lysglimt midt i en mørketid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bogdebut: Lysglimt midt i en mørketid

Tidligere sognepræst i Herstedvester Kirke, Elisabeth Arendt, har netop udgivet en bog om forældretab i barndommen

Albertslund Posten - 02. april 2020 kl. 06:46
Af Jørgen Brieghel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en mørketid, som den vi lever i nu, hvor der er lukket ned for vores sociale liv, må vi lede efter de små glimt af lys som hverdagen bringer.

Det mener tidligere sognepræst i Herstedvester kirke, Elisabeth Arendt, der har skrevet en bog med titlen "Lysglimt - om forældretab i barndommen".

Den handler om, hvordan hun og hendes tre yngre søskende som børn mistede deres far, og de lysglimt som de oplevede midt i sorgen.

26. marts skulle Elisabeth have holdt en stor bogreception i bofællesskabet Lange Engs fælleshus, der ligger midt i Albertslund.

Som alle andre større sociale arrangementer blev bogreceptionen dog aflyst på grund af corona-krisen. I stedet måtte hun fejre begivenheden på de sociale medier og om aftenen samme med sin husstand.

"Det blev nu alligevel en rigtig festdag", fortæller Elisabeth, hvor hun blandt andet skålede i hvidvin over Messenger med gamle studieveninder.

Længe undervejs

Bogen har været mange år undervejs.

For fire år siden fik Elisabeth ideen til at skrive en bog om, hvordan børn oplever tabet af en forælder, og hvordan det præger dem livet igennem.

I 2017 havde hun lange dybe samtaler med sine tre yngre søskende, der var 3 ½, 6 og 9 år, da de mistede deres far.

Det tog lang tid at skrive bogen, da hele familien blev inddraget i skriveprocessen. I 2019 lå bogen færdig, nu manglede forfatteren blot et forlag, der ville udgive den.

I sommeren 2019 fik Elisabeth kontakt til Gads Forlag og den spændende og afsluttende redigeringsproces kunne indledes. 26. marts 2020 udkom"Lysglimt".

Forsiden og bagsiden er prydet af et maleri af sognepræst og billedkunster Marianne Fischer fra Opstandelseskirken.

Bogen "Lysglimt" fortæller om håb midt i en mørketid som vores.

Den beskriver hvordan forfatteren og hendes tre søskende oplevede deres livs største krise, tabet af deres far.

Den bringer håb om, at ethvert barn eller forælder i krise, ved familiens og venners hjælp kan genfinde troen på, at lyset altid vil sejre over mørket.


KONTAKT OS

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?