5. marts 2021
Dragen er pakket ud, så skal der lige styr på snoren. Fotos: Jørgen Brieghel
gallery icon

Se billedserie

Dragen er pakket ud, så skal der lige styr på snoren. Fotos: Jørgen Brieghel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnenes drager satte forsinket gang i mini-kulturtrappen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnenes drager satte forsinket gang i mini-kulturtrappen

Kulturtrappen for de mindste blev blæst i gang torsdag, da børnehavebørn fra Kastanjehuset satte hjemmelavede drager op

Albertslund Posten - 30. oktober 2020 kl. 05:43
Af Jørgen Brieghel

Der er langt op til toppen af Herstedhøje. Det måtte både børnene fra Børnehuset Kastanjens storbørnsgruppe og institutionens voksne sande, da de torsdag efter en cykeltur begav sig opad til toppen af højen.

Der blev pustet godt, men alle var også betagede af det flotte syn, der ventede deroppe. Kig ud over byen og langt væk i horisonten. Det hele krydret med efterårets smukke farver på træer og buske.

Men nu var Kastanjen ikke kommet for at nyde udsigten.

Nej de skulle sætte drager op.
Med sig havde de hjemmelavede drager, og de skulle med vindens hjælp flyve op og markere starten på mini-kulturtrappen - kulturtrappen for de yngste børn.

Det lykkedes ved fælles hjælp at få drager sat op, og der var store smil og vilde jubelråb, da vinden bar dragerne op i den blytunge efterårshimmel.

Det er Kulturtrappen

Kulturtrappen handler om kunst, kultur og dannelse i børnehøjde. Hvert halve år modtager byens skoler og dagtilbud således en kulturtrappe, som er et katalog med en lang række kulturtilbud målrettet de forskellige alderstrin.

De forskellige forløb skal i samarbejdet med årgangens lærere og pædagoger supplere den daglige undervisning og bidrage til at skabe variation for og motivation hos eleverne, så de lærer endnu mere og trives endnu bedre.

Kirsten Schneider, Albertslund Kommunes Musik- og Børnekonsulent fortæller, at det var meningen, at projektet skulle have været indviet i foråret.

"Men så kom coronaen, og det blev så udskudt til oktober. Meningen var altså, at børnene skulle sætte drager op og på den måde sætte fart i Kulturtrappen. Men det bliver ikke den helt store indvielse, som vi havde tænkt os. Der blev dog sat drager op to steder - dels på Herstedhøje, dels på Høegsbjerg i syd", fortæller Kirsten Schneider.


KONTAKT OS

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?