21. september 2021
MusikTeatrets foyer skal bruge til arrangementer fra biblioteket, og der skal etableres studiepladser i foyerområdet. Arkivfoto
MusikTeatrets foyer skal bruge til arrangementer fra biblioteket, og der skal etableres studiepladser i foyerområdet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biblioteket rykker ind i MusikTeatret med studiepladser og arrangementer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biblioteket rykker ind i MusikTeatret med studiepladser og arrangementer

Et forsøg med samdrift mellem MusikTeatret og biblioteket i gang til oktober

Albertslund Posten - 30. juli 2021 kl. 05:43
Af Jørgen Brieghel

Der skal gøres et forsøg med såkaldt samdrift af MusikTeatret og biblioteket. Det er besluttet af politikerne som en del af budgetaftalen for 2021. Og vedtaget af kommunalbestyrelsen på det seneste møde.

Første skridt i det forsøg er, at de to kulturinstitutioner samarbejder omkring en række tilbagevendende arrangementer og etableringen af en række studiepladser i foyeren. I første omgang i en prøveperiode, der løber fra oktober 2021 - marts 2022.

Arrangementer

Arrangementerne vil alle være gratis arrangementer, der tilpasses det nye sted og under letforståelige temaer, der peger på det nye i placeringen og samarbejdet fx. "Litteratursalon i foyeren".

Der vil både blive afprøvet et format, der ligger på hverdage (og dermed ligner de arrangementer, Biblioteket normalt afholder i forhold til tidspunkt) og et weekendformat, hvor der laves arrangementer midt på dagen (lørdag eller søndag).

Studiepladser

Der skal etableres studiepladser i MusikTeatret fra oktober 2021 i to prøveperioder. Her testes det, hvordan det fungerer for studerende og for MusikTeatret. Området bliver på ca. 40 m2, hvor der etableres otte studiepladser.

Det bliver muligt for de studerende at opholde sig i foyeren i tidsrummet kl. 10.00 - 20.00 på hverdage. Det kan blive nødvendigt at holde lukket for studerende på arrangementsdage, afhængigt af hvor mange besøgende MusikTeatret skal huse. Desuden undersøges det, om der er et behov, og om det er muligt at holde åbent for adgangen til studiepladserne i weekender.

Vi skal værne om MusikTeatret

På kommunalbestyrelsesmødet sagde Hediye Temiz (R):

"Det er godt, at vi i Albertslund prøver noget nyt. Jeg håber, at der kommer nogle unge - og ældre - studerende til at bruge området. Glæder mig til ag se resultatet".

Kenni Flink (Å) var også med på idéen:

"Noget af det, der har fyldt meget i det seneste budgetkatalog, er endnu en sparekniv overfor MusikTeatret. De skulle levere penge tilbage af det overskud, de har lavet, på trods af at der er meget nedslidt inventar - bl.a. tribunen der skal hives ned med håndkraft. Derfor er det her fint. Så må vi se, hvordan det kommer til at fungere i praksis. Det er den rigtige vej at gå. MusikTeatret er et af vores fyrtårne, og vi skal virkelig værne om det", understregede Kenni Flink.

Jørn Jensby (S) var enig:
D"et er en god sag, og det her er det, der er brug for. Det giver mere liv til området, og mere tryghed i tunnelen ind til MusikTeatret og biblioteket", sagde han.

Støtter - men ikke med sindsro

"Vi støtter også forslaget, men ikke med sindsro", sagde Lars Gravgaard Hansen (K). "Det lyder flot med samdrift mellem MusikTeatret og Biblioteket. Det kan dog først reelt ske den dag, de har samme indgang. Det her er, hvad vi kan forvente - at to institutioner arbejder sammen. Men jeg kan godt forstå MusikTeatrets betænkeligheder. For deres faciliteter er ikke skærmet af, så der skal være opsyn eller opdeling, så folk ikke bare går ind bag baren osv. Men man kunne lige så godt lave studiepladser i nogle af de andre institutioner i centerområdet. I stedet for at lave det her, som måske kan lade sig gøre. For når der kommer gang i MusikTeatret igen, vil der være 200 dage om året, hvor de selv skal bruge foyeren. Det vil jo være ærgerligt, hvis det kun er i sommerferien og juleferien, at der er ledigt - for der har de studerende ikke brug for pladserne. Så det kræves, at vi får en samlet indgang, hvis det skal fungere".

Brug posthuset

"Lars du har ret, når du siger det med fælles indgang", kommenterede Hediye Temiz. "Men hvis vi havde en budgetsag om at bruge mange penge på det, så ville vi sige: Vi ved ikke, om det er en god idé. Her har vi taget det omvendt - vi ser først om det fungerer, og så må vi eventuelt senere tage stilling til en eventuel fælles indgang. Endelig vil jeg som studerende sige, at de bedste tidspunkter faktisk er op til jul og sommerferie - for der er eksamener. Det er vigtigt at sige, at der er behov for studiepladser. Vi har godt nok biblioteket, men man kan ikke bruge det til f.eks. gruppearbejde, fordi der skal være ro. Desuden sker der ting i tunellen ude foran foyeren. Hvis jeg skulle lave ballade, ville jeg da ikke gøre det, hvis der var folk inde i foyeren".

"Hvis studiepladser er en mangelvare, så har vi et tomt posthus stående. Her er masser af muligheder for at lave noget. Jeg taler ikke om OP til ferien men I selve ferien. Det bedste for Albertslund ville være en fælles indgang med til et professionelt drevet MusikTeater og et virkelig godt bibliotek. Og lav det til et flagskib", sagde Lars Gravgaard Hansen.

Herefter blev sagen tiltrådt i enighed.


KONTAKT OS

Synes du, at kommunen er der for dig?