6. marts 2021
Nu handler det om at finde den bedste løsning for børnene, siger Peter Larsen, leder af AMC. Arkivfoto.
Nu handler det om at finde den bedste løsning for børnene, siger Peter Larsen, leder af AMC. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arbejdet er gået i gang: Hvad skal komme i stedet for AMC?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdet er gået i gang: Hvad skal komme i stedet for AMC?

Indholdet i en ny klub skal afklares gennem en arbejsgruppe, og de unge skal inddrages i processen. Konkret forslag ventes til marts

Albertslund Posten - 23. februar 2021 kl. 06:15
Af Finn Due Larsen

Med beslutningen om at lukke AMC følger også, at der skal skabes en ny klub. Men hvordan den skal udformes og hvor den skal ligge, er ikke afklaret endnu,

arrow Læs også: Så faldt afgørelsen om Albertslund Motorsports Center

Men processen er gået i gang med at skabe et nyt tilbud.

En arbejdsgruppe er blevet nedsat, og målet er at kunne fremlægge et konkret forslag til udvalgsmøderne i marts.

Det forklarer borgmester Steen Christiansen, der fremhæver borgerinddragelsen som et vigtigt element:

"Det er vigtigt at vi får de unge med i processen, sammen med Ungecentret og skolerne", siger han.

"Olie på fingrene"

Esport, mountainbike og fokus på håndværksfag er blevet nævnt som noget af indholdet i den nye klub. Det har medført flere kritiske kommentarer på Albertslund Postens Facebook-side fra læsere, der mener at det vigtigste for de børn og unge der bruger AMC, er at der fortsat er noget med motorsport og "olie på fingrene".

Til det siger Steen Christiansen:

"Det er vigtigt, at den nye klub også har fokus på det fysiske, på at bruge hænderne og kroppen, på samme måde som i AMC."

Tilbuddet skal indeholde et særligt fokus på de børn, som har skolevægring, og man vil undersøge mulighederne for kørsel på indendørs baner og øvrige baner i hovedstadsområdet, forklarer han.

Stil garantier

At den særlige "AMC-ånd" stadig skal være en del af den nye klub, har flere været fremme med i diverse indlæg. Mikkel Skovby skriver i et offentligt opslag på Facebook, at han efter at have talt med de unge på stedet mener, at der bør stilles følgende garantier til AMC:

"At man som minimum kan komme til at køre motorcross og gokart to gange om ugen. At man sørger for, at værkstedet kommer med, som man kender det i dag. At alle voksne ansatte og frivillige kan følge med videre til det nye sted."

50-års jubilæum

Spørger man hos AMC selv, ønsker lederen ikke at gå nærmere ind i de forskellige, konkrete ideer der nu er fremme. Men han slår fast, at man er i arbejdstøjet og ser fremad:

"Nu handler det om at finde den bedste løsning for børnene. Min opgave som leder er at være med til lave et så godt tilbud som muligt for dem", siger Peter Larsen, der er med i arbejdsgruppen for den nye klub.

Samtidig slår han fast, at AMC ønsker at slutte af med manér:

"Vi lukker altså først til 1. november, og vi har tænkt os at gøre sæsonen færdig, hvor vi samtidig fejrer klubbens 50-års jubilæum. Nogle forældre har spurgt, om de skal melde deres børn ud nu. Der siger jeg nej da, nu skal vi slutte det her ordentligt af, og der er altså noget tid tilbage endnu."

Jubilæumsfesten finder sted den 29. maj, fortæller Peter Larsen.


KONTAKT OS

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?