12. juli 2020
Her er Zara flankeret af Claus Bang fra Niels Brock Fonden og rektor Pil Paltorp.
Her er Zara flankeret af Claus Bang fra Niels Brock Fonden og rektor Pil Paltorp.
Foto: Lasse Lagoni/Foto: Lasse Lagoni
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Albertslund-pige vinder fornem uddannelsespris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Albertslund-pige vinder fornem uddannelsespris

Zara Kjærgaard Thustrup fra Albertslund blev færdig i lørdags fra Innovationsgymnasiet, Niels Brock i København med en sjælden udmærkelse på eksamensbeviset.

Albertslund Posten - 01. juli 2020 kl. 05:42
Af Jørgen Brieghel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år dimitterede næsten 800 studenter fra Niels Brocks fire handelsgymnasier i København, og ud af det rekordstore antal studenter blev én student særligt hædret for at have ydet en ekstraordinær indsats gennem sin studietid. Zara Kjærgaard Thustrup, som dimitterede fra Innovationsgymnasiet, Niels Brock, modtog Einar Wilslevs særpris for sit særlige engagement, sin omsorg for sine klassekammerater, sin faglighed og sit høje og positive drive.

"Jeg er fuldstændig overvældet," siger Zara efter prisoverrækkelsen, der foruden æren også inkluderer et kontant beløb på 15.000 kr. Efter sommerferien skal hun på et halvt års højskoleophold.

Derfor får Sarah prisen

Om baggrunden for indstillingen til Einar Wilslevs prisen siger rektor Pil Paltorp i en pressemeddelelse:

"Zara er i ganske særlig grad en værdig kandidat til prisen. Hun har gennem alle tre år på Innovationsgymnasiet udvist et utroligt engagement, hvad enten det handler om undervisning, ekstra curriculum, sociale aktiviteter på skolen, eller når det gælder klassekammerater, der har brug for en hjælpende hånd.

Selvom hun fagligt er en enorm stærk person, giver hun altid plads til andre. Hvis Zara skal samarbejde med elever, der ikke fagligt er på hendes niveau, har hun aldrig tilkendegivet en utilfredshed. For Zara er alle værdige samarbejdspartnere, og hun deler generøst ud af sit overskud.

Listen over Zaras bidrag er lang. Hun har stået i spidsen for planlægning, modernisering og gennemførelsen af idrætsdag for alle tre årgange. Hun har været ledende i skolens socialudvalg og idémageren bag mange gode sociale aktiviteter, der alle har det til fælles, at de ikke involverer alkohol.

Jeg vil i den grad komme til at savne hendes bidrag til skolens udvikling og til det sociale miljø på skolen"

Faglighed er også personlige kompetencer

Det er Niels Brock Fonden, der står for uddelingen af Einer Wilslevs særpris.

Fonden mener, at det er vigtigt at fremme og anerkende en persons sociale og etiske kompetencer - ud over faglige egenskaber, som fonden understøtter med legater for dygtighed og flid. Fonden ser uselviskhed som nøglen til succes i livet og lægger man alle de gode egenskaber sammen, får man i Fondens optik et helstøbt menneske.


KONTAKT OS

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?