25. januar 2021
Agendanisserne delte juletræer ud på torvet. Foto: Agenda Center Albertslund
Agendanisserne delte juletræer ud på torvet. Foto: Agenda Center Albertslund
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Agendanisser uddelte juletræer fra Vestskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Agendanisser uddelte juletræer fra Vestskoven

Der er tale om selvsåede træer, der har stået alt for tæt

Albertslund Posten - 05. december 2020 kl. 05:21
Af Jørgen Brieghel

I år delte "nisserne" fra Agenda Centeret igen julegaver ud i A-centeret. Formålet var at inspirere til en grønnere jul. Det skete torsdag den 3. december, hvor i alt 100 små juletræer af arten Grandis blev uddelt. Træerne var i potter, lige klar til at blive udplantet i byens mange haver.

"Juletræerne stammer fra Vestskoven, hvor de er selvsået og har stået alt for tæt. Hvis de derfor skal have en mulighed for at overleve, skal de plantes ud og have mere plads, og det er dejligt, at så mange gerne vil hjælpe med at redde træerne", fortæller Nadia Colsted, der er Forstkandidat og i praktik i Agenda Centeret. "Træerne skaber både nytteværdi og herlighedsværdi for os. De gør byen mere grøn, og de har en positiv effekt på klimaforandringerne. De skaber liv, køler byen om sommeren og renser vores luft ved at samle CO2".

Grandis er også kendt som kæmpegran. Det er det træ i Danmark, der vokser hurtigst, så allerede efter få år, kan man hænge en lyskæde på det. "Når træet er stort nok, kan man vælge at fælde det og bruge det som juletræ i stuen. Når lysene så er slukket og gaverne er givet, kan juletræet genbruges. Grenene kan bruges til at beskytte roser og planter i krukker mod frost, og stammen kan lægges ud i haven igen. Her vil mange af havens nyttedyr få glæde af den, og man vil være med til at opretholde naturens kredsløb. Hvis du er ekstra kreativ, kan du lave stammen om til en knagerække eller foderautomat", slutter Nadia Colsted.


KONTAKT OS

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?