2. juli 2020
De har taget køkkentjansen på  hotellet, men også prøvet at være oldfrue, receptionist og tjenere, eleverne fra Herstedøster Skole. Privatfoto.
De har taget køkkentjansen på hotellet, men også prøvet at være oldfrue, receptionist og tjenere, eleverne fra Herstedøster Skole. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 9. klasse har tjekket ud fra hotellet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

9. klasse har tjekket ud fra hotellet

I tre år har elever på Herstedøster Skole været i praktik på Hotel Scandic. Der blev sluttet af med middag på stedet

Albertslund Posten - 19. juni 2020 kl. 05:00
Af Finn Due Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For tre år siden rykkede en gruppe elever fra Herstedøster Skole ind på Hotel Scandic i Glostrup. Nu er de tjekket ud igen.

Klassen, der dengang hed 7.f., blev "adopteret" af Hotel Scandic, som led i et åben skole-projekt. Det betyder, de har været i praktik i 7. 8. og 9.klasse, hvor de har arbejdet i hotellets forskellige jobfunktioner. Lige fra oldfrue, receptionist, tjenere og kokke.

"Udover, at det har været rigtig godt, med et arbejdskendskab uden for folkeskolens mure, har det været både udviklende og et springbræt til at søge fritidsjob for de unge mennesker. Erhvervspraktik er en meget vigtig del af folkeskolelivet", siger Hanne Østergaard, der sammen med Niels Willemsen er lærere for klassen.

Tirsdag aften sagde klassen, der nu hedder 9.f., farvel til 10 års skolegang, og samtidig kvitterede Hotel Scandic i Glostrup med en middag til forældre og elever.

Forældrene gav et beløb for middag og drikkevarer, og eleverne gav deres bidrag til middagen via deres klassekasse, hvor der var sparet op, blandt andet ved 9.f.'s salg af Børnehjælps-lodder.

Om forløbet set fra Scandic Hotels side fortæller Jeroen Bisschop, General Manager:
"Skoleklassen kom i første omgang på besøg i en hel uge, og vi fordelte eleverne over de forskellige afdelinger og på forskellige tider. Det var, for at være helt ærlig, rigtig hårdt. Vi havde nemlig også vores almindelig drift, og gæster der skulle plejes. Derfor valgte vi et lidt anden setup sidste år, som ikke gik ud over vores drift eller gæste oplevelser. Vi fordelte klassen i to, og over to uger, med færre dage på hotellet. I stedet så har vi ordnet rundvisninger hos nogle af vores samarbejdspartnere. Det virkede meget bedre, også for eleverne", siger han, og fortsætter:
"I år skulle de lave sin egen afslutningsmiddag for sin familie, men så kom Corona og alle planer faldt til jorden. Dog var det let at stille op som vært for en afslutningsmiddag på deres sidste skoledag."
Sammenfattende er Jeroen Bisschop glad for resultatet
"Det er fantastisk at se disse unge mennesker at udvikle sig på en sådan kort tid. De har, uden tvivl bidraget til en personlig udvikling hos mig, samt føler jeg også at vi har kunnet bidrage med til deres fremtid. Jeg var rørt når flere forældre kom frem og roste os for det vi har gjort for dem. Middagen var en succes, og jeg blev faktisk lidt stolt af at se de nu skoleklare elever igen. De var trods alt, også lidt mine/vores elever."


KONTAKT OS

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?