17. januar 2021
René Meyrowitsch. Foto: Røde Kors.
René Meyrowitsch. Foto: Røde Kors.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 år

René Meyrowitsch, Troldnøddegården 4, Albertslund, fylder 75 år den 17. januar.

Albertslund Posten - 10. januar 2021 kl. 04:48

René Meyrowitsch gjorde sig i 2020 især bemærket i forbindelse med dokumentarfilmen om De Hvide Busser. Som vi omtalte i AP, var han idémand sammen med producer Steen Herdel på filmen, der blev vist på DR2.

Det er en beretning, der er meget personlig for René Meyrowitsch, da hans egen familie, der er af jødisk afstamning, var blandt de mange der blev reddet ud af tyske koncentrationslejre af De Hvide Busser ved krigens afslutning. Han selv blev født efter krigen, i 1946.

Den humanitære indsats ligger i det hele taget René Meyrowitsch meget på sinde. I 2016 var han med til at stable en støttekoncert for uledsagede flygtningebørn på benene. Med navne som Benjamin Koppel, Alberte Winding, Jacob Binzer, Cæcilie Norby og Marie Carmen Koppel.

René Meyrowitsch, der også som medlem af SF har været opstillet til kommunalvalget, har desuden skabt en gruppe, bestående af Else Guldager, Mogens Nygaard Christoffersen, Per Schultz Jørgensen, og Niels Michelsen, der er mødtes gennem godt 40 år for at drøfte børn, familie og samfund.


KONTAKT OS

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?