23. december 2014
At kunne frembringe noget så fantastisk som friske æbler af et træ plantet i jordens muld er da enestående, fastslår Kirsten Rohde Jensen - her fotografet i selskab med ét af hendes 2.500 æbletræer på Rytzebækgård. Her er det frugter af den nye, lidt sene sort Topas.
gallery icon

Se billedserie

At kunne frembringe noget så fantastisk som friske æbler af et træ plantet i jordens muld er da enestående, fastslår Kirsten Rohde Jensen - her fotografet i selskab med ét af hendes 2.500 æbletræer på Rytzebækgård. Her er det frugter af den nye, lidt sene sort Topas.
Foto: Henning Gøtz
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De bedste restauranter elsker hendes æbler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De bedste restauranter elsker hendes æbler
Vordingborg - 08. oktober 2010 kl. 22:20
Af Henning Gøtz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
VORDINGBORG: Hvad er det lige, at juridiske spidsfindigheder i forhold til den europæiske centralbank har til fælles med produktion af økologiske æbler tæt på den mønske sydkyst? Svaret er Kirsten Rohde Jensen. Hun holder til på Rytzebækgård og har efterhånden tilegnet sig stor viden om begge dele. Og hun nyder - i hvert fald indtil videre - at kombinere rollen som jurist på deltid i Danmarks Nationalbank med rollen som frugtavler på kanten af Østersøen.

Hjemme på Møn vil hun dog helst snakke om sine æbler, der har så fint et ry, at en håndfuld østdanske restauranter i den absolutte topklasse - f.eks. verdens aktuelt bedste ved navn Noma i København - er blandt aftagerne af sorter som Discovery, Guldborg, Collina, Rød Aroma, Arista, Holsteiner Cox, Pigion, Tyrrestrup Kirsebæræble plus yderligere et par stykker.

2.500 træer af tilsammen 12 æblesorter blev i 2006 plantet mellem Grønved Skov og røde, firelængede Rytzebækgård, som Kirsten Rohde Jensen fem år tidligere havde erhvervet sammen med sin mand, Henrik.

Han stammer fra Nykøbing F. Hun fra Carit Etlarsvej i Vordingborg. Men i mange år var hjemmebasen Frederiksberg. Nu kombineres et arbejdsliv i hovedstaden med et liv i pagt med jord, luft og vand midt i enestående, fredfyldt mønsk natur, hvor Østersøens brusen i selskab med træers susen er de væsentligste "støjkilder".

- Jeg holder dog af såvel storbylivet som livet på landet, siger Kirsten Rohde Jensen.

Lige nu glæder hun sig til i næste uge på Vordingborg-restauranten Babettes særlige æbleaften fredag 15. oktober - mellem retterne - at fortælle om sine æbler og arbejdet året igennem med plantagen. Og så naturligvis til køkkenets kreationer med æblerne.

Læs meget mere om Kirsten Rohde Jensen og hendes mønske æbleplantage i Sjællandske lørdag.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk