20. december 2014
Finn og Gerly Henriksen nyder fritiden med at avle Texel-får. I øjeblikket er der ekstra liv i stalden. Foreløbig er der 80 små lam, som ikke alle er lige interesseret i at blive fotograferet.
gallery icon

Se billedserie

Finn og Gerly Henriksen nyder fritiden med at avle Texel-får. I øjeblikket er der ekstra liv i stalden. Foreløbig er der 80 små lam, som ikke alle er lige interesseret i at blive fotograferet.
Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Små påskelam på spring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små påskelam på spring
Næstved - 31. marts 2010 kl. 06:00
Af Jan Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Garfield gør sig til, men tiden er ikke til hygge med gårdkatten. Gerly og Finn Henriksen har travlt med de små lam. Parret mødes af et brøl i det samme de åbner døren til den store stald. Her er frisk halm og tagvinduer, der giver sol og varme til de mindste lam, som netop er kommet til verden.

Det er kun et par år siden Gerly og Finn Henriksen flyttede ind på Broskovvej 18, og de nyder de smukke omgivelser tæt ved Præstø Fjord. Teenagedatteren går på Næstved Gymnasium, og parret er glade for, de har fået mere plads til dyrene.
Mælkeskæg
De små lam springer rundt, og flere har mælkeskæg fordi de konstant hænger i patterne på deres mor.

- Vi har cirka 80 lam i øjeblikket. Vi har én der fik to sorte og en hvid. Det er første gang i den afstamning, og lidt af et tilfælde. Moderen hedder Fly Away, fordi hun sprang højt op i luften, da hun skulle slagtes. Vi lod hende leve fordi hun er en gimmer, siger Gerly Henriksen.

De dansk-avlede Texel-lam bliver slagtet, når de vejer 22-25 kilo. Mindre kan ikke gøre det - med mindre man vil nøjes med de magre får fra New Zealand. Henriksens sælger også får, og lammene sendes til slagteren i Lundby. En del af kødet vender tilbage til gården nær Oldtidsvejen. Gårdbutikken er allerede kendt i lokalområdet, og der er folk helt fra Hellerup, der har fået smag for de sydsjællandske specialiteter.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Like os på facebook
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk