18. oktober 2017
John D. Jensen (V) (stående) slog til lyd for, at tætte netværk omkring de udsatte er mere værd end selv den bedste sagsbehandler på bistandskontoret.
John D. Jensen (V) (stående) slog til lyd for, at tætte netværk omkring de udsatte er mere værd end selv den bedste sagsbehandler på bistandskontoret.
Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25-30 hjemløse på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-30 hjemløse på Stevns
Opdateret 23. oktober 2013 kl. 13:47
Stevns - 22. oktober 2013 kl. 14:00
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Store Heddinge: Der var fyldt godt op i Café Stevnen, som mandag aften havde indbudt til de politiske partier til at give et bud på, hvad der kan gøres for de socialt udsatte i kommunen. En gruppe borgere, der øjensynlig ikke fylder meget i debatten - i hvert fald var mødets ordstyrer: Karen Secher ikke stødt på dem i et eneste af de politiske partiers valgprogrammer, sagde hun i sin indledning.

Det havde formanden for Café Stevnens bestyrelse: Per Vibskov heller ikke. Han udtrykte sin overraskelse over, hvor lidt fokus politikerne har haft på de ellers meget synlige skrøbelige personer i gadebilledet, indtil cafeen så dagens lys sidste år.

Det erkendte de politiske repræsentanter nærmest fra en ende af. Mogens Hansen (S) - der præsenterede sig selv som tidligere socialudvalgsformand - erklærede sig overrasket over, at Stevns Kommune end ikke har en formuleret politik for socialt udsatte og lovede at rejse dette spørgsmål på næste møde i Social- og Sundhedsudvalget.

Det kom tilsyneladende bag på flere af kandidaterne, at kommunens forvaltning har registreret mellem 25 og 30 hjemløse på Stevns. Det fik flere af Enhedslistens kandidater til at bebrejde den afgående kommunalbestyrelse, at den slet ikke har opdaget, at der findes udsatte grupper på Stevns. I øvrigt et udtryk, som spidskandidat Jan Jespersen tog afstand fra.

- Det er beskæmmende, når de udsatte omtales som en særlig gruppe - det er medmennesker, som vi har et fælles ansvar for, sagde han.

Men debatten om børnene tog en drejning, da Rikke Ackermann fra Café Stevnens styregruppe fortalte, at børn helt ned til fem-seks års alderen hører med til det klientel, som hun og andre har taget imod. På forespørgsel uddybede hun, at det ofte er naboer eller bekendte der kommer med børnene, når forældrene har givet op.

Den oplysning kom tydeligvis bag på politikerne, og Kim Sjølund (DF) - der til daglig er folkeskolelærer - erklærede sig »dybt rystet«:

- Det må bare ikke ske. Her må vi erkende, at så har vi fejlet - det er bare ikke godt nok, sagde han.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk