27. maj 2017
»Velkommen til Sverige«, siger sms?en på mobilen, når man besøger Gjorslev Bøgeskov. Det svenske signal er dog sjældent stærkt nok til at føre samtaler. Så falder forbindelsen ud. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

»Velkommen til Sverige«, siger sms?en på mobilen, når man besøger Gjorslev Bøgeskov. Det svenske signal er dog sjældent stærkt nok til at føre samtaler. Så falder forbindelsen ud. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny 112-skandale i Bøgeskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny 112-skandale i Bøgeskoven
Stevns - 15. maj 2017 kl. 12:36
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da en motionsløber falder om med hjertestop i Gjorslev Bøgeskov 7. april, bliver der slået alarm over 112, men da hverken GPS og mobilsignal går igennem, har redningsmandskabet store problemer med at finde ulykkesstedet, og de mister derved dyrebare seks minutter, inden de når frem.

arrow Læs også: Ubevidst telepolitik skal laves om

Den historie fortalte TV Øst i weekenden på baggrund af, at tv-stationen har søgt om aktindsigt i den kommunikation, som foregik med alarm-centralen.

Så sent 15. februar beskrev DAGBLADET en lignende ulykke med en mountainbike-rytter, som var faldet og havde fået et åbent kraniebrud. Og der er utallige lignende episoder, der kan henvises til over en årrække. Og det er ikke kun mobil-signalet, der svigter i Bøgeskoven.

Efter alarmopkaldet tager medarbejderne i den såkaldte AMK-central i Slagelse over ved den seneste hændelse i april. Det er på AMK-centralen, at alle sundhedsfaglige opkald bliver varetaget. Men også her har de problemer.

- Det er jo svært uheldigt. Vi er dybt afhængige af, at teknologien virker, og der er god dækning alle vegne, så vi kan yde det mest optimale, siger Brian Lindekilde, der er sektionsleder på AMK-centralen i Slagelse til TV Øst.

Reddernes særlige kommunikationsenhed SINE stopper med at virke - og i flere omgange mister AMK-centralen derfor kontakten til både reddere og anmelderen.

arrow Brevet fra Teleindustrien der blev væk
24. maj 2017 kl. 13:54 Opdateret: kl. 13:15
arrow Skarp kritik af Stevns Kommune fra Teleindustrien
18. maj 2017 kl. 13:16 Opdateret: kl. 13:30
arrow Folketingsordførere: Stevns Kommune kan agere
16. maj 2017 kl. 16:52 Opdateret: kl. 16:55

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk