28. maj 2016
Jonas Mikkelsen fra den danske restaurant Frederiksminde modtager en stjerne.
gallery icon

Se billedserie

Jonas Mikkelsen fra den danske restaurant Frederiksminde modtager en stjerne.
Foto: Nikolai Linares/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så kom første Michelinstjerne til Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så kom første Michelinstjerne til Sjælland
Opdateret 25. februar 2016 kl. 14:11
Sjælland - 24. februar 2016 kl. 10:09
Af Nathalie Søndergaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så lykkedes det! Sjælland uden for hovedstadsområdet har fået sin første Michelinstjerne. Det er restaurant Frederiksminde i Præstø, der løber med den hæder, det er at modtage stjernen.

Tre sjællandske restauranter var på forhånd spået til at få de eftertragtede stjerner. Det var Babette i Vordingborg, Dragsholm Slot i Hørve og Frederiksminde i Præstø.

Men denne gang var det altså blot Hotel Frederiksminde, som blev begunstiget i den prestigefulde prisuddeling, som foregik på Hotel D'Angleterre i København, hvor Michael Ellis, international chef for Michelin-guiden, præsenterede modtagerne i den nordiske Michelin-guide, Michelin Nordic Guide 2016.

arrow Læs også: Ny chef på kendt slot
Sådan foregår bedømmelsen
Stjernerne uddeles kun på basis af den mad, som serveres. Fem kriterier vejleder inspektørerne i deres bedømmelse:
  • Kvaliteten på råvarerne
  • "Håndværket" - dvs. smagen og tilberedningen
  • "Personligheden" - dvs. hvor godt det er lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk
  • Noget for pengene
  • Kvalitet over tid - det skal være en lige fantastisk oplevelse, uanset hvornår man besøger restauranten.
Kro beholder sin stjerne

Det er muligt at få op til tre stjerner, og hver stjerne har sin egen betydning.

En stjerne betyder, at det er en "rigtig god restaurant i sin kategori".
To stjerner betyder, at restauranten er "en omvej værd".
Tre stjerner i Guide Michelin betyder, at en restaurant er "værd at rejse efter".

I Nordsjælland var der ikke spået nye stjerner, men helt som ventet beholdt Søllerød Kro i Holte sin stjerne. Søllerød Kro fik sin første stjerne i 2007.

Stjerner til lokale kokke

Også uden for Sjælland blev det til Michelinstjerner til lokale kokke. Højdespringer med ikke færre end tre Michelinstjerner blev kokken Rasmus Kofoed fra Restaurant Geranium i København, Rasmus Kofoed, der stammer fra Birkerød, er uddannet på Restaurant Babette i Vordingborg og vandt tilbage i 2011 guldmedalje ved den prestigefulde kokkekonkurrence Bocuse d'Or.

Restauranten AOC bibeholdt sine imponrende to stjerner. Bag AOC er Christian Aarø, som er opvokset i Næstved. Han driver restauranten sammen med køkkenchef Søren Selin.
Der var også en stjerne til den engelske kok Paul Cunningham, som er bosat i Korsør, men driver Henneby Kro på den jyske vestkyst mellem Esbjerg og Ringkøbing Fjord.

Og selv om det ikke kom som den store overraskelse, så glæder det Simon Skouboe, formand for Familien Skouboes virksomheder, som blandt andet ejer Kirke Henneby Kro.

- Det kommer ikke helt bag på os, at Henne Kirkeby Kro fik en stjerne. Vi vidste, at de havde været på besøg og har arbejdet hårdt for at holde et niveau, hvor det kunne blive relevant.

- Så vi er meget glade og taknemmelige for, at Michelin har opdaget Henne Kirkeby Kro og har spredt sig væk fra de store byer.

Simon Skouboe undrer sig dog ikke over, at det tidligere har været de større byer, der blev drysset med stjerner.

- Det er naturligt, at Michelin har haft fokus på København og Aarhus. Det har mest været der, der har ligget noget. Men det er godt at se, at der nu kommer fokus på resten af landet også.

- Jeg håber også, at det bliver lettere at holde på de dygtige folk, når de ikke skal til København for at jage stjerner.

Ifølge VisitDenmark vil Michelin-stjernerne lokke flere turister til landet.

- Det er guld værd for turismen, at restauranterne i hele Danmark nu anerkendes for deres høje gastronomiske niveau.

- Stjernerne vil tiltrække et nyt købestærkt publikum fra udlandet, og der vil komme en øget interesse for de madoplevelser og fødevarer, som findes i lokalområdet. Det kan få stor betydning for turismen, siger direktør Lars Erik Jønsson.

FANTASTISK! Sjælland har fået sin første Michelinstjerne! Kæmpe tillykke til Frederiksminde!

Opslået af SN.dk på 24. februar 2016
arrow Slotskøkken blandt de bedste
25. maj 2016 kl. 09:55 Opdateret: kl. 12:10
arrow Dragsholm Slot bliver vinslot
11. maj 2016 kl. 13:20 Opdateret: kl. 15:55

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.