Den store verden i ny fortolkning

Det var i en tidligere kasernebygning på Midtsjælland, men det kunne lige så godt have været i Berlin eller New York, da der fredag aften var fernisering på Ringsted Musik- og Kulturskoles årlige elevarbejder
Lederen af Ringsted Musik- og Kultursskole, Børge Blume Jensen, havde den særlige glæde at kunne fremvise to afgangsprøver, nemlig værker af fjerdeårs-eleven Silke Hoelgaard og førsteårs-eleven Sofie Vagner Christensen.
De har arbejdet og modtaget undervisning under ledelse af den kunstfaglige afdelingsleder Astrid Winsløw Hammer.
BGK Ringsteds elever har hver især fordybet sig i nogle kunstneriske undersøgelser, der udspringer af den inspiration, de fik fra den årlige studierejse, der denne gang gik til kunstmetropolen Berlin. Dette har resulteret i selvstændige værkproduktioner, der vises på elevudstillingen med titlen Fakta om verden.
På udstillingen kan man se maleri og tegning, video og foto.Med de udstillede værker går eleverne efter udstillingsperioden til eksamen, der foregår mundtligt som en fælles værkgennemgang med en ekstern censor til stede.
Her får eleverne lov til at redegøre for deres tanker, ideer og kunstneriske overvejelser bag værkerne, mens de får en faglig vurdering.
Udstillingen kan ses den 23.-25. maj klokken 11 – 17 og indgår i udstillingsprogrammet for Kunstdage i pinsen i Ringsted Kommune.
Det mest iøjnefaldende værk er det store stykke murkunst med titlen »Fakta om verden«, som er skabt af BGK-eleverne under vejledning af gæstelærer Anders Reventlov.

Foto: Dan Qvitzau