25. september 2017
Folk fra hele verden kommer her og kan være ganske tæt på kongefamilien. Rukhsana Bibi elsker Amalienborg Slotsplads.
gallery icon

Se billedserie

Folk fra hele verden kommer her og kan være ganske tæt på kongefamilien. Rukhsana Bibi elsker Amalienborg Slotsplads.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og foto: Amalienborg er et eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og foto: Amalienborg er et eventyr
Oplev - 28. april 2017 kl. 11:42
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Første gang Rukhsana Bibi stod på Amalienborg Slotsplads, var hun knap 20 år gammel. Hun boede, som i dag, i Høje Taastrup, og hendes dagligdag foregik i Blåkildeområdet og ikke i hovedstaden.

arrow Læs også: Video: Tårnborg stod værn om kongemagten

Men en dag tog hendes veninde, Naja, som gik i parallelklassen på EFG i Albertslund, hende med ind til København på sightseeing.

De to kvinder besøgte Strøget, Nyhavn, den lille havfrue - og altså regentens slot, Amalienborg. Og det gjorde et kæmpe indtryk på Roxy, som er det navn, de fleste i Høje Taastrup kender den 49-årige kvinde under.

  • Du kan tage S- eller regionaltog til Østerport Station, hvorfra man nemt kan gå gennem Kastellet til Den lille havfrue og Gefionspringvandet.
  • Herfra kan man gå til Amaliehaven, Amalienborg Slotsplads og Marmorkirken og gå ad Bredgade til Kongens Nytorv og Strøget.

Rukhsana Bibi er forkvinde for børneklubben Pangæa i Høje-Taastrup Kommune, som tilbyder fritidsaktiviteter for børn og deres familier. Selv kom hun til Danmark fra Pakistan som seks-årig i 1974. Hendes far var gæstearbejder.

Som barn brugte Rukhsana Bibi mange timer på biblioteket. Hun elskede at forsvinde ind i eventyrene, og det er en af grundene til, at hun elsker at besøge Amalienborg Slotsplads.

- Amalienborg minder mig om H.C. Andersen og hans eventyr. Jeg er vild med H.C. Andersen, siger hun.

Ligesom hun selv blev præsenteret for de københavnske seværdigheder, er det blevet et fast tradition, at hun en gang om året tager de børn og deres familier, som er med i Pangæa, med på en sommertur til København.

- Vi starter fra Østerport Station og går til Gefionspringvandet og den lille havfrue, og så til Amalienborg, Nyhavn og Strøget. De børn får ikke så mange store oplevelser. De fleste bor med enlige mødre og ser ikke Bakken og Tivoli eller kommer på slotte og museer, siger hun.

Og for Rukhsana Bibi er det afgørende, at de får at se, at det også er deres Danmark.

- Danmarkshistorien er vigtig, og jeg er stolt af at være dansker. Det her er noget af det, vi deler, det er en del af integrationen og det danske samfund. Det er lige der mit hjerte er. Jeg kunne være her hele dagen, siger Rukhsana Bibi, som også er begejstret for Marmorkirken (der formelt hedder Frederiks Kirke, red.) med den store kupel og ikke mindst inskriptionen »Herrens ord bliver evindelig«.

- Her er noget åndeligt, kongeligt, eventyrligt og internationalt over stedet her. Der kommer så mange mennesker fra hele verden, siger Rukhsana Bibi.

- Det er sted, hvor vi samles med kærlighed og fornøjelse. Så tæt kan man være på kongefamilien i et demokratisk land. Du kan stå her og vinke til dem, siger Rukhsana Bibi, der gerne indrømmer, at hun som teenager var lidt småforelsket i kronprins Frederik.

arrow Video: Tissø giver et vingesus af fortiden
11. april 2017 kl. 08:03 Opdateret: kl. 09:21

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk