25. marts 2017
Unibios adm. direktør Henrik Busch-Larsen byder prins Joachim, dir. Karen Hækkerup fra Landbrug & Fødevarer og borm,gester Martin Damm velkommen til indvielsen. Foto: Mik
gallery icon

Se billedserie

Unibios adm. direktør Henrik Busch-Larsen byder prins Joachim, dir. Karen Hækkerup fra Landbrug & Fødevarer og borm,gester Martin Damm velkommen til indvielsen. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Prins Joachim indvier verdensnyhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Prins Joachim indvier verdensnyhed
Opdateret 23. november 2016 kl. 11:46
Kalundborg - 21. november 2016 kl. 20:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flæskestegen på næste års julebord er måske produceret ved hjælp af metangas på et anlæg i Kalundborg.

Det lyder måske mystisk men er ganske vist.

For produktionen af UniProtein, en nyhed på verdensmarkedet for dyrefo-der, er nu i gang hos virksomheden Unibio på Asnæsvej i Kalundborg.

Den helt igennem bæredygtige produktion bygger på en naturens egne processer, hvor metangas og mikroorganismer forvandles til et protein-granulat - hjulpet på vej af en for-finet og patenteret gæringsteknologi.

- Verdens mindste virksomhed med verdens største potentiale, sagde en både stolt og optimistisk adm. direktør Henrik Busch-Larsen, da han man-dag bød en indbudt skare af forskere, erhvervsfolk, politikere og prins Joachim velkommen til officiel indvielse af den nye fabrik.

UniProtein er erstatning for især fiskemel og soja. Produktionen er sat til 80 tons om året, og det meste er på forhånd afsat til foderstofvirksom-heden Vestjyllands Andel.

Fra talerstolen mellem tankene i Unibios produktionshal blev der stillet store forventninger til det nye produkt som en af løsninger på .

-Det her er blot begyndelsen på en udvikling af teknologien, hvor biogas forvandles til proteiner. Hvis vi i fremtiden producerer bæredygtige foder-proteiner i Danmark, vil det være godt både for klimaet og for landmændenes konkurrenceevne, sagde adm. direktør Karen Hækkerup fra Landbrug & Fødevarer.

Det nye proteinprodukt er et af svarene på, at verdens nuværende protein-kilder giver klima- og miljøproblemer og ikke kan producere tilstrækkeligt i en verden, hvor befolkningstallet og kødforbruget vokser stærkt.

-Det er hånd i hånd med videnskaben og teknologien, at det traditionelle landbrug skal gå fremtiden i møde, sagde ex-landmanden prins Joachim, inden han klippede en symbolsk rød snor over og erklærede anlægget for åbent.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk