18. oktober 2017
Sådan vil bestyrelsen for Espergærde Havn placere det nye anlæg sydøst for havnen. Men anlægget vil også gøre et betydeligt indhug i den offentlige strand, hvilket skyldes en 450 kvadratmeter stor opfyldning til venstre for den nye mole, som bliver omkranset af en betonmur. Illustration: Espergærde Havn
Sådan vil bestyrelsen for Espergærde Havn placere det nye anlæg sydøst for havnen. Men anlægget vil også gøre et betydeligt indhug i den offentlige strand, hvilket skyldes en 450 kvadratmeter stor opfyldning til venstre for den nye mole, som bliver omkranset af en betonmur. Illustration: Espergærde Havn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havn vil udvide havn med ny mole og badebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havn vil udvide havn med ny mole og badebro
Helsingør - 08. oktober 2017 kl. 04:14
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forvaltning er positiv overfor idéen bag projekt på Espergærde Havn. Men advarer mod betonvæg, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Havnebestyrelsen i den selvejende institution Espergærde Havn har søgt om tilladelse hos myndigheden Kystdirektoratet til at bygge en mole og badebro sydøst for den eksistere havn, som skal bruges til joller, kajakker og badning.

Derudover er der søgt om tilladelse til at inddæmme et området på 450 kvadratmeter ved den eksisterende strand. Indømningen skal sikres ved hjælp af en mur i beton, fremgår det af ansøgningen til Kystdirektoratet.

Sagen er også på Teknik-, Miljø- og Klimaudvalgets næste møde, da kommunen skal komme med et høringssvar til Kystdirektoratet.

Baggrunden for projektet er ifølge havnebestyrelsen et ønske om bedre forhold kano-, kajak- og rosport og et ønske om at lave et opholdsområde for havnens brugere og gæster.

For voldsomt
Forvaltningen i Center for By, Land og Vand anerkender ønsket i forhold til anvendelsen og selve broen ud i havet, men er mere skeptisk i forhold til opfyldningen af arealet på stranden, og det faktum, at der bliver tale om et alt for massiv lodret mur af beton ud mod den offentlige strand, fremgår det af forvaltningens sagsfremstilling.

Ligeledes mener forvaltningen, at projektet kræver en større bearbejdning i forhold til påvirkningen af omgivelserne særligt i forhold til stranden. Det får forvaltningen til at anbefale medlemmerne af udvalget, at der bliver givet et høringssvar til Kystdirektoratet, hvor man udtaler sig positivt om selve idéen om en ny mole med de planlagte faciliteter, men at kommunen ønsker at indgå i en dialog om udformningen af projektet i forhold til områdets rekreative værdier og tilgængelighed, fremgår af det dagsordenen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk