26. juni 2017
Hvor er Bente Borg Donkins og SF?s fokus på miljøet, spørger læseren.
Hvor er Bente Borg Donkins og SF?s fokus på miljøet, spørger læseren.
Foto: Foto: Vibeke Maj Magnussen / Maj
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor er SF i stadion-sagen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor er SF i stadion-sagen?
Debat Helsingør - 21. april 2017 kl. 20:13
Af Kirsten Kønne, Sudergade, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Kære Bente Borg Donkin, SF.

arrow Læs også: Er FC Helsingør tættere på konkurs end på Superligaen?

Jeg vil gerne, som en af dine stemmer, i disse skæbnetimer, hvad angår fodboldstadion i Helsingør, opfordre dig til at tage vor bys forhold til naturen op til debat.

Ikke kun lokalt men også globalt er det nødvendigt, at vi i ethvert forhold som involverer konstruktion og konsumption tænker på at skåne miljøet - først og fremmest. For hvad har vi tilbage når naturen bukker under og for alvor nægter at spille med mere?

Jeg vil derfor gerne henvise til min indsigelse i forbindelse med lokalplanen, hvor jeg taler for, at man på et nyt fodboldstadion anlægger en god gammeldags bane med naturgræs.

Kunstgræsset er yderst belastende for miljøet, både ved produktionen, plejen, som består af påføring af granulat af gamle bildæk og rigeligt salt i frostperioner om vinteren. Miljøet bliver udsat for tonsvis af mikrofibre af ukendt sammensætning. Når banen efter 5-10 år skal fornyes, belastes lossepladsernes deponi af farligt affald!

En naturgræsbane kræver, som naturligt er, omsorg og skal nu og da spares for slidtage, men vil netop dette ikke være en påmindelse til os om, hvad relationen samfund og natur bør dreje som om: et samspil til begges gavn?

For tiden ser vi vækstideologien sætte sit grimme fjæs frem, hver gang der skal bruges af skatteborgernes penge. Gang på gang lurer en griskhed, med ønsker om ved egen smal vinding at trække nogle kroner ud af systemet.

Mit motto i denne debat om nyt fodboldstadion er: "fodbold for sjov". Når sporten bliver dødelig alvor for nogle, er det et resultat af en korrumperende økonomi, som kommunen ikke bør være en aktiv medspiller i.

Bevar naturgræsset og forny det gamle stadion ved Nordre Strandvej!

arrow FC Helsingør søger tilskud til stor tv-kamp
26. maj 2017 kl. 09:43 Opdateret: kl. 09:43
arrow Kronborg Knights jubler over plads på nyt stadion
29. april 2017 kl. 04:39 Opdateret: kl. 10:01
arrow Hvordan har de regnet den ud?
24. april 2017 kl. 09:27 Opdateret: kl. 09:27