22. august 2017
Mens Peter Madsen lørdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, arbejdede politi og Marinehjemmeværnet på at bjærge ubåden "UC3 Nautilus".
Mens Peter Madsen lørdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, arbejdede politi og Marinehjemmeværnet på at bjærge ubåden "UC3 Nautilus".
Foto: Scanpix/Martin Sylvest
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiets teknikere finkæmmer ubåd men finder intet lig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiets teknikere finkæmmer ubåd men finder intet lig

Ubådsforlis skyldes formentlig en bevidst handling, fortæller efterforskningsleder.

Opdateret 13. august 2017 kl. 12:08
Danmark - 13. august 2017 kl. 11:33
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiets teknikere har søndag været inde i den bjærgede ubåd "UC3 Nautilus" og konstateret, at der ikke befinder sig nogen personer. Og dermed intet lig, fortæller, vicepolitiinspektør Jens Møller søndag på et pressemøde ved Politigården i København.

arrow Læs også: Ubådsejer accepterer sin varetægtsfængsling

Indtil videre har man fra teknikernes side kun lavet en indledende undersøgelse. Ifølge Jens Møller ser det umiddelbart ud til, at ubåden er gået ned på grund af en bevidst handling.

Ingen har siden torsdag aften set den 30-årige svenske journalist Kim Isabel Wall, efter at hun gik om bord i ubåden sammen med dens ejer, opfinder Peter Madsen - der også er kendt som "Raket-Madsen".

Madsen er sigtet for at have forvoldt kvindens død, men nægter sig skyldig. Derfor var det et stort ubesvaret spørgsmål, hvorvidt Kim Wall lå død inde i ubåden. Det gjorde hun altså ikke.

Dermed forsøger politiet stadig at finde kvinden.

Detaljerne om efterforskningen holder Jens Møller indtil videre tæt til kroppen. Efterforskningslederen fortæller dog, at Peter Madsen er kommet med "forskellige forklaringer" om forløbet i sagen.

En af forklaringerne blev afgivet lørdag ved et grundlovsforhør i Københavns Byret.

Her blev Peter Madsen fremstillet på baggrund af en sigtelse for drab. Men forklaringen fik anklager Louise Nielsen til at rejse en underordnet sigtelse for uagtsomt manddrab - altså en langt mindre alvorlig sigtelse.

Og netop på baggrund af sigtelsen om uagtsomt manddrab valgte retten at fængsle Peter Madsen. Derimod fandt dommer Kari Sørensen ikke, at der er en begrundet mistanke om, at Madsen forsætligt skulle have dræbt Kim Wall.

Politiet arbejder søndag fortsat på at finde den savnede kvinde. Blandt andet leder man i det område i Køge Bugt, hvor ubåden fredag formiddag sank.

arrow Avis: Vidne var ved at kollidere med ubåden Nautilus
13. august 2017 kl. 20:34 Opdateret: kl. 20:43
arrow Politiet undersøger forlist ubåd på land
13. august 2017 kl. 09:08 Opdateret: kl. 09:10
arrow Bjærget ubåd forventes i havn sent lørdag aften
12. august 2017 kl. 19:03 Opdateret: kl. 19:04

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk