17. oktober 2017
Pankas oplyser, at der vil være en trafik på cirka 30 lastbiler til og fra værket per dag. På billedet er en lastbil på vej ind på Pankas? asfaltværk  i Sorø. Foto: Thomas Olsen
Pankas oplyser, at der vil være en trafik på cirka 30 lastbiler til og fra værket per dag. På billedet er en lastbil på vej ind på Pankas? asfaltværk i Sorø. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pankas: Vores fabrik forurener ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pankas: Vores fabrik forurener ikke
Allerød - 05. oktober 2017 kl. 05:14
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pankas' fabrik i Farremosen bliver en moderne fabrik uden gener for naboer og natur.

arrow Læs også: Byråd går hele vejen i asfaltsag

Det er hovedbudskabet i en pressemeddelelse, som virksomheden har udsendt i forbindelse med den voldsomme debat, planerne om et asfaltværk i Allerød har ført med sig.

I pressemeddelelsen forklarer virksomheden, at de borgere, der kommer til at bo i nærheden af fabrikken, ikke har noget at være bekymret for.

»Pankas' nye asfaltværk i Farremosen er baseret på moderne og bedst tilgængelige produktionsteknologi samt velkendte og veldokumenterede råvarer. Miljøforhold for asfaltproduktion i Danmark er gennem årene forbedret væsentligt, og moderne asfaltværker som det i Farremosen vil ikke medføre gener for naboer og risici for forurening af den omgivende natur« oplyser virksomhedens administrerende direktør Poul Henning Jensen.

Asfalten produceres af følgende råvarer: granit og grusgravsmaterialer, bitumen, et naturligt olieprodukt der binder materialerne sammen, kalkfiller, cement, cellulosefibre, gummigranulat og genbrugsasfalt.

»Der anvendes således ingen giftige eller kræftfremkaldende råvarer, herunder kemikalier, organiske opløsningsmidler og tjære«, oplyser Pankas.

I pressemeddelelsen forklarer virksomheden også processen med at fremstille asfalt. Blandt andet at varmen til at tørre granit og grusgravsmaterialerne skabes af en naturgasbrænder, og at røggassen fra tørringsprocessen passerer gennem et stort filteranlæg inden den udledes gennem en 20 meter høj skorsten.

I pressemeddelelsen står der også, at asfaltværket i Farremosen er baseret på nyeste teknologi samt er yderligere optimeret i forhold til støj, hvorfor det ikke vil påvirke naboer og omgivelser med støjgener.

Pankas oplyser, at der vil være en trafik på cirka 30 lastbiler til og fra værket per dag.

arrow Pankas aflyser besøg
11. oktober 2017 kl. 15:52 Opdateret: kl. 15:52
arrow Borgere inviteres til asfaltværk
09. oktober 2017 kl. 17:29 Opdateret: kl. 17:29
arrow Borgere tror ikke på Pankas
05. oktober 2017 kl. 06:47 Opdateret: kl. 21:35
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk